Bokcirkel och vinprovning med vännerna

Världens litteratur ligger för våra fötter och det är bara att dyka ner i detta hav av fantastiska berättelser. Att läsa är något som alltid kommer berika våra liv, och att dela det med andra fördjupar upplevelsen ännu mer. Att kombinera ett intresse för litteratur med en annan trevlig och social aktivitet som exempelvis vinprovning, är ett perfekt sätt att hitta nya sätt att umgås med dina vänner.

Bjud in till fantastiska diskussioner

Att starta en bokcirkel med några av dina bästa vänner kan bli starten på väldigt intressanta och givande kvällar. När ni alla läser samma bok för att sedan träffas och diskutera den, skapar ni möjligheter till riktiga fördjupningar inom en mängd olika ämnen, och ni kan få nya insikter om böckerna som ni kanske aldrig skulle fått utan bokcirkeln. Det finns olika sätt att utforma en bokcirkel – antingen läser ni alla samma bok eller så väljer ni ett tema och var och en väljer bok utifrån det. Sedan berättar ni om böckerna och deras innehåll. Vill ni göra era kvällar med bokcirkel ännu trevligare ramar ni in den med en middag och kanske även en liten vinprovning. För att göra det smidigt och enkelt kan ni beställa vin från https://vinoteket.se/ och få er beställning levererad till dörren. Vilken kväll – middag med vinprovning som sedan övergår i er bokcirkel med mängder av intressanta diskussioner och analyser.

Matcha vinerna med litteraturen

Beslutar ni er för att ha vinprovningar i samband med era bokcirklar är det oerhört smidigt att beställa vinerna online och dessutom få dem hemkörda. Du kan i lugn och ro hemma bestämma vilka viner ni vill ha istället för att behöva stressa till affären och stå i kö, och ni kan även låta vinerna ingå i boktemat vilket ger ytterligare en dimension till er kväll. Varför inte italienska viner när ni läser en italiensk författare, eller ett vin som matchar en nobelpristagare?

Rekommenderade artiklar