Skaffa hemstädning och skriva din bok

Du drömmer om att skriva en bok, men känner att du inte har nog med tid. Ett smart sätt att både få tid och kraft över är genom att anlita hemstäd. Du kommer hem till ett rent hem och kan koncentrera dig på familj, vänner, kultur och att skriva din bok.

Fördelar med hemstäd

Idag jobbar nästan alla vuxna heltid. De som inte jobbar heltid gör det ofta för att de känner att de behöver ta hand om sig själva och få tid att återhämta sig. Vi lever i ett mycket stressat samhälle och då blir ibland det viktigaste lidande. Det är det sköna med att anlita ett städföretag som städar åt dig: du får mer tid. Du sparar inte bara själva tiden som det tar dig att städa, utan också all tid som du tänker på att du borde städa. Tankar som gör dig trött och som hänger över dig. Ge dig möjligheten att återhämta dig i ett rent hem, så kan du fokusera på att verkligen skriva din bok. Ett bra företag att anlita för hemstäd är Vardagsfrid som har kollektivavtal för alla städare och som både satsar på miljövänliga medel och jobbintegration. Du kan anlita dem med gott samvete. Välj att få städat en gång i månaden, varannan vecka, en gång i veckan eller bara en storstädning någon gång emellanåt.

Tid till att skriva

Nu är det dags att planera din bok. Det första som du faktiskt måste planera är tiden. Främsta orsaken till att projekt som att skriva, gå en målarkurs eller resa jorden runt inte blir av är att vi inte planerar hur vi ska nå målet. Ett mål nås alltid genom att planera tid och resurser. För att skriva en bok behöver du egentligen bara tid, din dator och ett bra ställe att sitta på. Istället för att fokusera på målet, att skriva din bok, så är det klokare att skapa ett system. Alltså ett schema. Besluta dig för att skriva femton minuter varje vardag, så kommer du troligtvis komma mycket längre än om du tänker att du ska skriva när du har lust eller på helgerna. Bestsellerförfattaren John Grisham gick upp och skrev en timme varje morgon innan han gick till jobbet. Det är uthållighet och att arbeta varje dag som gör att du lyckas.

Kom igång

Om du inte skrivit så mycket tidigare kan det vara klokt att läsa böcker om att skriva. Det är mycket lättare att skriva ett kapitel än en hel bok. En läsvärd bok har en röd tråd genom hela berättelsen och karaktärer som utvecklas. Boken måste kännas som en egen värld som verkligen hänger ihop. Därför är det klokt att lägga lite extra tid på förarbetet. Med hemstäd från Vardagsfrid kommer du både få tid och energi att verkligen skriva din roman.

Rekommenderade artiklar