Lycka som skådespelare

Drömmer du om att bli skådespelare? Då kan det vara smart att gå en skådespelarutbildning och även arbeta extra som statist.

Utbilda dig till skådespelare

För att lyckas som skådespelare bör du gå en utbildning. I Sverige kan du gå på Calle Flygares teaterskola i Stockholm, en skola som många kända svenska skådespelare har gått. Du kan även resa utomlands för att utbilda dig till skådespelare. Är drömmen att lyckas i Hollywood? Då kan det vara smart läsa skådespeleri på ett universitet i Los Angeles, då det ger dig rätt att vistas i USA under ett eller flera år.

Jobba som statist

Under tiden som du utbildar dig kan du jobba extra som statist. Det behövs statister i alla slags produktioner: reklamfilmer, tv-serier och filmer. Visa statister kan rent av få några repliker. Det ger dig en möjlighet att vara på en inspelningsplats och lära dig mycket. Det krävs heller ingen utbildning för att jobba som statist. Du behöver bara anmäla dig på en statisthemsida och berätta lite om dig själv. Det är alltid bra om du har en särskild kunskap, som att spela gitarr, jonglera, rida eller köra motorcykel.

Rekommenderade artiklar