Kvinnokroppen och konst

Den kvinnliga kroppen är och har under så gott som hela människans historia varit vanligt förekommande inom konst. Hur idealet har sett ut har förstås förändrats många gånger, men något vi har kunnat se mycket av är former och kurvor.

De kvinnliga formerna

Inom konst är de kvinnliga formerna mycket förekommande, och de gestaltas egentligen inom all sorts kultur. Vi har kunnat se dem på skulpturer, målningar och även porträtterade inom litteraturen. Det finns något med de kvinnliga formerna som tilltalar mänskligheten.

Både kvinnor och män verkar dras till dessa former, och det behöver absolut inte vara något sexuellt. Många kvinnor väljer dessutom att göra bröstimplantat för att få mer former. Om du funderar på bröstimplantat är ergonomiska och högkvalitativa Motiva Ergonomix2 det självklara valet. Du kommer att få en mycket bättre upplevelse som även är säkrare och ger ett bättre resultat än vad bröstförstoringar någonsin har gett tidigare.

Skönhetsideal

Men det finns även problematik med kvinnliga skönhetsideal men sällan är det kurvor som har varit problemet. Även om kvinnors kroppar ser olika ut är former och kurvor det mest naturliga. Problemen har snarare varit att idealet har varit att kvinnor ska vara så smala som möjligt. Men gärna kombinerat med kurvor och det är något som för de allra flesta är en omöjlighet.

Därför är det alltid viktigt att skilja på konst, ideal och verkligheten. Även om kvinnokroppen ofta framställs som kurvig är det viktigt att komma ihåg att alla formen är bra och att en kvinnokropp kan se ut på alla möjliga olika sätt.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *