Studera litteratur

Om du tycker om litteratur kan du studerar litteraturvetenskap på ett universitetet. Då får du lära dig mycket om olika tidsepoker och litteraturgenrer.

Litteraturvetenskap

Om din dröm är att jobba med litteratur på något vis, som att bli kulturjournalist eller jobba på ett bokförlag, så kan det vara smart att läsa litteraturvetenskap på Göteborg eller Lund universitet. Det är en utbildning som ger dig mycket kunskap om olika författare, tidsepoker, stilistiska skrivsätt och böcker. Vare sig din dröm är att bli författare eller att arbeta med litteratur, så kommer du ha mycket glädje av utbildningen.

Arbeta med litteratur som lärare

Det kan dock vara bra att veta att det kan vara svårt att få jobb inom litteraturvärld. Det är många som drömmer om att jobba på bokförlag eller arbeta som kulturjournalist. Konkurrensen är stor. Ett sätt att garanterat få jobba med litteratur är genom att utbilda sig till lärare. Om du arbetar på högstadiet eller gymnasiet kommer du få möjlighet att läsa och samtala om intressanta böcker under arbetstid. Om din dröm är att bli författare kan det också vara smart att arbeta som lärare. Då lär du dig mycket om samhället och har ett fast jobb, samtidigt som du kan skriva dina böcker på fritiden.

Rekommenderade artiklar