Litteratur på resan

Det är härligt att resa och samtidigt få läsa om stället som du besöker. Varför inte ta med dig spännande böcker som utspelar sig på resemålet på din nästa semester?

Resa

Det är inspirerande att bläddra i resemagasinet Vagabond och hitta litterära platser att resa till. Om du älskar engelsk litteratur bör du ta med dig Jane Austin, C.S. Lewis och J.J.R. Tolkien och åka till Oxford. Passa på att gå till puben ”The Eagle and Child” där C.S. och J.J.R. Tolkien brukade sitta och samtala om sina böcker. Ett perfekt ställe att läsa ”Sagan om ringen” på.

Deckare på resan

Om du gillar deckare kan du nästan resa varstans som helst på jorden och hitta en bok som utspelar sig i landet eller staden. Om du ska åka till Los Angeles kan du läsa en bok av Michael Connelly, som skriver spännande thrillers som utspelar sig i södra Kalifornien. Att ladda ner ljudböcker är ett smart sätt att få plats med många böcker i ditt resebagage. Då kan du ta med dig ett helt bibliotek i din mobil. Du kommer fram till Paris, Shanghai eller Sydney. Stoppar in hörlurarna i öronen och njuter av en deckare medan du upptäcker ditt resmål.

Om du vill resa till litterära resmål i Sverige kan du satsa på Stockholm, Fjällbacka eller Sandhamn. Kända platser där många spännande böcker utspelar sig. Ta med en bok i väskan och sätt dig på ett mysigt kafé. Ta en kopp kaffe och njut av både resmål och bok på en och samma gång.

Rekommenderade artiklar