Starta din egen bokhandel

Är du en bokmal, och dessutom lever för att prata med andra om de böcker som du har läst, har du vid något tillfälle säkerligen drömt om att driva din egen bokhandel. Men det behöver inte stanna vid en dröm. Idag är det billigare och enklare än någonsin tidigare att starta och driva ett företag – även om du väljer att starta en bokhandel. Att det är enklare är i och för sig inte någon garanti för att du ska lyckas, men skulle din bokhandel bli en succé kan du försörja dig på något som du är passionerad av och det är något som är få förunnat.

Välj rätt företagsform

När du startar en bokhandel är det viktigt att du väljer rätt företagsform. I de flesta fall är ett aktiebolag den bästa lösningen. Då minskar du ditt personliga risktagande samtidigt som du använder dig av en företagsform som är relativt enkel att hantera. Så länge som du hanterar bolaget enligt konstens regler får du ett skydd mellan din egen privatekonomi och bolagets ekonomi. Skulle din bokhandel inte bära sig riskerar du inte att äventyra hela din privatekonomi, vilket är risken om du driver företaget som enskild näringsverksamhet.

Investera i ett CRM-system

Avgörande för om du kommer att lyckas är marknadsföringen och hur du hanterar merförsäljningen till bolagets kunder. Bokköpare är i regel trygga och regelbundna kunder när de väl har börjat att handla. Det första som du därför bör investera i är ett professionellt CRM-system. Ett mycket bra sådant är Limes lime-technologies.se CRM-system som dessutom är mycket användarvänligt. Du kan läsa mer om systemet på dess webbplats lime-technologies.se, där du även kan finna prisinformation.

Skapa en professionell webbplats

När du har ditt bolag på plats och du har investerat i ett CRM-system återstår endast att skapa en professionell webbplats från vilken du ska kunna såväl marknadsföra som sälja dina böcker. Att skapa en professionell webbplats som även innehåller ett affärssystem behöver inte vara särskilt dyrt. Har du erfarenhet från att själv skapa webbplatser kan du på egen hand bygga en ny webbplats i WordPress. Har du inte tillräckliga kunskaper finns det ypperliga tjänster som Shopify eller Wix där även den tekniskt okunnige enkelt kan skapa en professionell webbplats.

Rekommenderade artiklar