Även Pluribus bok Bollkastaren recenseras i senaste Direkt Aktion.

”Senaste nyheten från vänsterförlaget Pluribus är den skönlitterära ungdomsromanen Bollkastaren. Boken handlar om Julius som tillsammans med sina vänner ägnar sig åt aktiv fördelningspolitik på ett kringresande tivoli. Medolika knep och fräcka stölder drygar de ut sin slavlön som de får för att sälja biljetter, stå i växelkassor och stressbygga pyramider i bollkastningen. När sommarens sista arbetshelg närmar sig har vännerna storslagna planer för hur de ska knäcka tivolits system.

Vid sidan av, men ständigt närvarande finns kärlek, förtvivlan, apati, vänskap, skratt, våld och revolutionsanda. Feta jollar meckas, brats får stryk och vänner slits isär. Sidospår ger boken liv, och väcker lite iver att få läsa om nästa tivoli-scam.

Bokens svagheter ligger ganska mycket i hur dialogerna är utformade. Formuleringarna är inte klockrena hela tiden, vilket hade lyft boken ännu ett snäpp. Men om man har i åtanke att målgruppen för boken är mellan 13-20 år (dvs de år då de flesta blir intresserade av politik, och kanske har sina första jobb) så gör författaren mycket rätt.

En fin detalj är att boken avslutas med en lista över alla låtar som Julius och hans kamrater lyssnar på. Utmärkt för ett blandband till sommaren.”