Som ni kanske vet har den Stockholmsbaserade teatergruppen Turteatern, med Erik Holmström och Helena Granström i spetsen, gjort om Osynliga kommitténs lilla upprorsmanifest till en teaterpjäs. Vi på Pluribus har inte varit direkt involverade, mer än att vi tycker det är väldigt roligt att andra tolkar om den text som vi har gett ut, och har tyvärr inte haft möjlighet att ta oss upp till Stockholm för att se pjäsen.

Enligt vad vi hört verkar dock Turteatern gjort ett riktigt gediget jobb, och pjäsen går fortfarande, så surfa in på deras hemsida och se om du kan hugga några biljetter till en föreställning. Vad vi förstår så fortsätter Det stundande upproret att spelas en bit in i februari.

Om någon annan på något sätt vill omvandla någon text vi har gett ut – poesi om ansiktslöst motstånd utifrån Kämpa tillsammans! eller oljemålningar av 20-talets ungkommunistiska genusideal utifrån Med Lenin på byrån – så är det bara att köra. Vi har inga copyrightlicenser på några verk, men hör gärna av er om andan skulle falla på…

Media har åsikter:

Aftonbladet

Svenska Dagbladet

Expressen

Köp Det stundande upproret:

Adlibris

Wapiti