Vi blev glada, och inte så lite överraskade, när vi hörde att en teatergrupp i Sthlm skulle sätta upp Det stundande upproret som pjäs. Nu är de klara och den som vill se ett helsnurrigt fransk upprorsmanifest på scen har chansen från den 10 januari till den 16 februari. Biljetter går att köpa nu.

Vi klipper in infon från Turteaterns hemsida:

Det stundande upproret är en bok skriven av den franska gruppen Den osynliga kommittén, en bok som manar till vägran, sabotage, motstånd och organisering byggd på vänskap och spontanitet. Steg för steg gör boken upp med invanda föreställningar om jaget, familjen, utbildningen, arbetet, ekonomin, miljön och civilisationen. Med sitt radikala innehåll och passionerade tilltal har den spridit sig över stora delar av världen.

Turteatern bad författaren Helena Granström att läsa Det stundande upproret och därefter omsätta sin läsning i en pjäs. Likt Den osynliga kommitténs text tar Granströms böcker sin utgångspunkt i en existentiell snarare än dagspolitisk samhällskritik, och hennes författarskap har tydliga beröringspunkter med bokens teman. Granström utkom senast med Det Barnsliga manifestet (Ink bokförlag), och i början av nästa år kommer kortromanen Infans (Natur&Kultur).
Av: Helena Granström Medverkande: Lisa Linnertorp, Albin Werle, Matilda Nyberg,
Asta August och en kör Regi, scenrum och ljus: Erik Holmström Ljuddesign: Daniel Vegerfors

Ljuskonsultation: Kerstin Weimers”